Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Egylet hivatalos keretet nyújt a lovasoknak a versenyzésre.

Mottónk: Az fog később a leggyorsabban haladni, aki a legkisebb feladatnak is sok időt szentel!

Lovaink képzésénél nem az a fő cél,hogy minnél előbb versenyre jussunk. Az alapok elsajátítása nagyon fontos, és erre kellő időt kell szentelni. Egy fiatal ló alapkiképzése 3-4 éves korban kezdődik, és a ló képességeitől függően egy-másfél évig tart. Az alapkiképzés akkor ér véget, mikor a lóval végre lehet hajtani egy A kategóriás(alapfokú) díjlovas programot vagy egy B/1-es(100 cm magas) ugrópályát. Ekkor kezdődik a szakirányú képzése és a versenyre való felkészítése. A lovak izomzata, csontozata 3 évesen,tehát a belovaglás szakszerű kezdetekor még nem terhelhető maximálisan, hanem fokozatosan kell hozzászoktatni őket az egyre nehezedő munkához. Összefoglalva, ha egy ló 3 éves korára már ugrik és folyamatos edzés nélkül versenyeztetik vagy erős erőkifejtéseknek vetik alá, nem lesz rossz ló,csak éppen a hasznos élettartamát rövidítik azok a szakképzetlen emberek, akik magukat lókiképzőnek mondják...Nálunk ilyesmi nem fordul elő, mert egyik lóval sem egy év alatt akarjuk megváltani a világot!A lónak mindenre időt kell hagyni, és ő jelezni fog, ha készen áll a feladat végrehajtására!

Lovasaink képzése is igényesen történik, ami szintén időt igényel. Nem mehet terepre az, aki nem tud mindhárom jármódban biztos üléssel közlekedni, szerintem, nem szerinte.... Szintén ugyanez a feltétele az ugrás tanulás elkezdésének. Nem szeretjük a dolgokat a véletlenre bizni, még igy is történhet baleset, de amit lehet, előzzünk meg!

3 szakágban versenyzünk, dijlovaglásban, dijugratásban és militaryban. Versenyzőink ezen szakágakban képviselik a falut országszerte, és terveink szerint idővel külföldön is. Jómagam Magyar Lovas Szövetségnél regisztrált dijugrató edző vagyok. Reméljük, hogy újra lesznek olyan tanitványok, akik szintén  Egyletünk szineiben versenyeznek, hogy többen legyünk!

Síkmunka

dsc06323.jpg

dsc06216.jpg

charissima.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.